
Musten jäste med skalmassan i öppna jäskar i upp till 30 dagar, med daglig manuell nedpressning av skalen.
Den malolaktiska jäsningen skedde på barrique.
16 månaders lagring på franska barriquer varav en tredjedel nya.
Vinet har en klar och ljusröd ung färg som är lätt genomskinlig.
Mulligt öppen näsa med tät och tydlig druvmogen fruktighet som drar mot svarta vinbär, mörka druvskal och sötlakrits. Tydlig men integrerad ek ton visas upp i vaniljdress och en liten rökighet gör att jag antagligen skulle placerat vinet i sydafrika om jag hade vart blind. En mild örtighet finns även att finna men spelar inte på förstafiolen. Ganska fin och oblygt fruktig nos med spår av komplexitet om man har tid att söka
Mediumfyllig fräsh svartvinbärsfruktighet och en hög syra som rundas av med en tydlig men balanserad uppfostran av fransk ek.
Vinet har mjuka och ganska svaga tanniner, känns rent och samtidigt fruktigt och smakrikt, något örtigt och innehåller som ett dovt eko av rökighet. Krämig och syrlig vaniljkryddad finish!
89 kr är ett bra pris, vinet är uppenbart välgjort med fin konsentration, komplexitet och fräshhet, en del ”kallvuxna” drag som gör att vinet känns rent.
88++
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar