tisdag 9 december 2008

Château Moulin de Cassy 2006

50% cabernet sauvignon och 50% merlot.

Vinet är lagrat 12 månader på hälften fransk ek och hälften amerikansk ek, varav 20% ny.

Åldern på stockarna är ca 25år och skördeuttaget är 55 hektoliter/hektar.









Klarröd färg.

Fin mjukt fruktigt öppen näsa som känns ren. Inga stalltoner här inte, kanske lite internationell stil hära, men ändå bordeaux.
Tydliga cabernet toner i form av en oblyg dos svarta vinbär som samsas med mjuka ekfatstoner som påminner om cederträ med ett uns tobak.

Mediumfylligt mycket torrt vin med hög syra och unga tanniner.
Låg konsentration men med klar (bright) aromatisk svartvinbärsfrukt och smak av saltlakris.
Smaken är något ihålig i mitten men kommer starkare mot slutet för att sedan klinga av ganska fort. Viss ekfatskaraktär som känns i balans.


Vinet är kanske lite i lättaste laget, kanske lite för simpelt för sitt pris.
Det är i alla fall härligt syligt och fräscht.
Jag förväntar mig iof lite mer ”umf” av en Cab/Merlot blandning.
Sedan kan vi prata lite om PPK ”Personlighet per krona” Ration – som är låg.
Annars korrekt och kanske lite av en (dålig) inkörsport till bordeax för mer ”internationelliserade” smaklökar.
Men herregud nu fick vinet kanske lite väl mycket pisk, det är ju gott.

86-

Inga kommentarer: