Vinet jäste i slutna ståltankar och fick mogna i amerikanska och franska ekfat i två månader.
Färgen är ljusröd och har en lite brun mognadston.
Doften känns pigg något eldig och helt vidöppen efter en kort bekantskap med min karaff. En fin ton av syrliga körsbär, dyr hallonsylt och lakritsrot mjukas upp av en varsamt rostad ekfatsnyans. Inga mineraltoner. Här är det mjuka, väldoftande röda frukter och bär som står för underhållningen.
Och den är helt ok. Trots att den saknar djup.
Vinet är smakrikt, fylligt och typiskt för druvan, framförallt för området. Mer muskler, sötare frukt, vinet blir lite Zinfandeliserat så att säga. Men jag gillar det!
Jag hade dock velat ha lite mer struktur och bett i munkänslan. Mycket mjuka tanniner tillsammans med den söta frukten gör att vinet känns lite väl slappt. Men syran är bra och körsbären och hallonen deliciösa. Eftersmaken är tyvärr kort och lite eldig vilket sänker betyget något.
85+ (Ett vin jag trots allt rekommenderar, gott och för 112 kr, även prisvärt!)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar