”The Balatonfüred-Csopak region is an ideal place for producing white wines thanks to the high temperature”.
Vinet har en grönaktig färg och spår av kolsyra.
Doften kan beskrivas som en imaginär blandning av Alsace Pinot Gris och Österikisk Riesling med ett blommigt drag av Gewurstraminer. Toner av grapeskal och gurka kommer fram när viner stiger i temperatur. Det här låter kanske riktigt intressant! Det är det inte.
Smaken är fyllig och koncentrerad och har en lite kryddig något rivig och bitter smak av grapeskal. Har aromer som påminner om grön honungsmelon och lime, dom höga aptitretande syrorna sitter där de ska och blir fint balanserade av den senskördat fylliga frukten. Detta mynnar ut i en lång och något komplex lite skalbitter eftersmak. Gott och välgjort i en speciell och nationell stil (Motsatsen till internationell). Jag ska verkligen prova hans andra viner så snart jag kan.
87 = P (15 Euro känns Fair. Ett vin de flesta kommer ha en stark åsikt om)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar