Musten jäser på både rostfritt och cement och delar av vinet fick mogna på Allier, andra delar på stora Slovenska ekfat.
Vinet fick fem månader i ek och en lätt klarning med äggvita innan buteljering.
Färgen är mörk och blå. Doften är
fruktigt enkel, lite dov och väldigt körsbärsdriven med små spår av kaffe, choklad och någon ospecificerad ört.
Helt ok, men inte ett så värst väldoftande vin.
Medelfylligt ganska torrt och fruktdrivet vin, en typisk barbera grej är den höga syran som känns som syrliga körsbär, det dominerar.
Viss ekton finns tillsammans med någon kryddighet, tanninerna är mellansträva.
Enkelt, gott och välgjort! Men jag kan för mitt liv inte förstå hur Suckling (WS) tyckte att det var 90 fuckn´ point!
Jag dricker gärna Briccotondo till antipasti! 85+
90 Points - Wine Spectator
#74 on Wine Spectator's Top 100 of 2007."Very plummy and grapey on the nose, with hints of chocolate. Full-bodied, soft and succulent, with lots of flavor and a long, long finish. Delicious. This is very well-made." ( ps. I`m totaly inkompetento, YES it is truth!)
89 pts. - Gary Vaynerchuk
#2; COLOR-dark; NOSE-really nice dark cherry; chocolate covered cherries; steak juices; TASTE-nice and tannic, dark chocolate, clove component, raw cauliflower on the mid-palate to the finish; rounded out w/ really SOUR cherries; well made; a little lighter than most Barbera's; a very friendly & value driven wine; good firm tannins; pretty; rose pedal component on the finish; a serious wine; worth seeking; very young; put away for a few years and you'll be ecstatic; WS-90; GV-89
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar