Loxarel använder en speciell teknik som går ut på att ha getter i vingårdarna som äter upp bladen runt druvklasarna, detta resulterar i att druvorna får mer sol och jämnare mognad. Men det gäller att ta ut fåren ut vingården precis innan druvorna börjar producera glukos, för då blir även druvorna plötsligt utmärkt getmat.
Bra mousse och ljus gyllengul färg.
Doftar fint och ganska kraftigt av mogna röda äpplen och nougat, här finns även en jästton och helheten visar helt klart en Cava av övre medelklass.
Smakrik Cava med små bubblor och rund nästan krämig smak av bakade äpplen och en rätt kraftig karaktär av att ha lagrats länge på jästen. Vinet är brut men känns sötare än en brut Champagne, kan det vara getterna som bidrar med den fylliga fruktigheten?
Helheten är god och fyllig, bjuder på viss komplexitet men kan bli lite klumpig för somliga.
87 =

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar