Vinet kommer från Kanzemer Altenberg vingården, en bit söder om staden Trier.
I jordarna finner vi skiffer och järn.
Har följer ett citat från Von Othegravens hemsida, det handlar om vinmakarens roll:
“accompany the wine as it matures and providing it with space to develop its own character with as little intervention as possible.“ Så helt underbart rätt!
Korken är möglig och mjuk, brister gör den också, men jag klarar mig utan allt för mycker korksmulor i flaskan.
Färgen är vackert guldgul, med fina vinstenar i botten.
Doften är nästan som av en Auslese, med marsipan och mogna röda äpplen, blöt sten och lite saffran.
Det första som slog mig när jag smakade var att vinet är mycker torrare än vad jag förväntade mig, dels spelade doften ett litet spatt men även systembolaget, där vinet förr i “söta viner“ facket.
Men besviken är jag verkligen inte! Hög, mycket hög syra och mogen (såklart) petroliumdriven rieslingfrukt i en halvtorr stil, en kall järnig mineralton tillsammans med syran gör att vinet har ryggrad till många fler år i källaren.
Intensiva mogna smaker av unga sura äpplen!!?
Äpplerna känns unga och syrliga men ändå finns där en tydligt mättad senskördad mognad. Mmm. Enormt gott och intressant! Allt vad jag söker i en mogen riesling.
93p+ (155 kr är ju enastående prisvärde)
1 kommentar:
Bra skrivet! informativt passionerat.
Skicka en kommentar