måndag 2 mars 2009

Hardys Oomoo Cabernet Sauvignon 2006

Hardys OOMOO serie var ett av de första vinerna Thomas Hardy producerade i slutet av 1800-talet. En nylansering av OOMOO serien skedde till ära av 150 års jubileet av vinfirman Hardys.

Vinet har lagrats ett och ett halvt år på franska ekfat.

Mörkt blåröd ung färg.
Doften är ung och mulligt fruktig med antydan till mint, rostade kaffebönor och mörka plommon. En ren och ganska enkel doft utan varmvuxen syltighet som inte skvallrar om råvaran (CS). Skulle kunna vara en svalare shiraz. Välmakat men här finns inget samarbete med Doktor Terroir.
Vinmakare Paul Lapsley tror att han är bättre på vin än vinrankorna själva, men för 79 kr är det förlåtet.
Sval och faktiskt riktigt tät plommonfruktig mörk smak med ett fräsht smisk av mynta.
Syran balanserar den täta mulliga frukten väl men taninnerna känns lite väl gryniga på slutet. Vinet är ändå välgjort och passar säkert de flesta fruktfreak, Men terriorister bör lägga sin bittert tjänade peng någon annanstans, förslagsvis här - http://vinbibblan.blogspot.com/2009/03/goats-do-roam-red-2006.html

87 =

Inga kommentarer: