70% corvina veronese, 25% rondinella och 5% oseleta fick macerera i en vecka och det färdiga vinet har lagrats ett år på fat, varav hälften av vinet på slavonska ekliggare, och resterande vin på franska barriquer.
Fin körsbärsröd färg med begynnande mognadston.
Doften är förvånande intensiv och personlig, bakom den tydligt ursprungstypiska katrinplommon frukten finns mjuka sensuella aromer av chokladöverdragna körsbär någon vilsen kolarem och nyanser av brödkryddor. Fullkomlig ekintegration på det gör mina smaklökar ivriga av iver!
Medelfyllig, perfekt mogen! Ganska slank kropp med föredömligt silkigt lösa tanniner, ändå bra intensitet på den kryddiga frukten som här får en korint och körsbärsprägel. Samma underbara och enbart kompletterande fatnyanser låter druvorna tala ostört om sitt ursprung.
Syrorna hugger tag något mot slutet exakt som jag hoppades och vinet mynnar ut i en fint fatkomplex eftersmak med någon skalbitterhet och tydliga nyanser av prisvärdhet. (99kr)
91p ++ (Enormt välgjort! Jag överdriver verkligen inte, detta är seriös juice och exakt som det ska vara)
Pappardelle med borlottibönor, smörfräst Karljohan och hyvlad reggiano!
1 kommentar:
Kul blogg, gott vin! //CC du vet.
Skicka en kommentar