Det blev tydligen en fatjäst och ekfatslagrad Grenache Blanc (eller möjligen Gris) och Macabeu-blandning från Roussillon, och vinet upplevdes såhär:
Ung, ljusgul färg med något grön nyans och spår av kolsyra.
Doften är mycket lätt och svårfångad men har en mjuk, inte parfymerad, aromatisk eller fruktig men däremot lite vegetabil ton av vita blommor och grön vindruva. Doften känns ändå fet och tung! Paradoxalt, men tyvärr ganska intetsägande.
Smaken är både fyllig och fet har ingen eller mycket lite ekfatskaraktär och en syra som har höjd nog att inte dränkas av fylligheten och den lite värmande alkoholen (13,5%).
Ung, fräsch, viskös lite simplistisk smak med en blyg dos päron, äppel och någon vit blomma.
På riktigt kära vin, var är eder smak! Förbluffande smaklöst och kort för ett så fylligt vin.
Trots allt ganska gott till min spaghetti med rökta musslor.
85- (Ca 13 Euro)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar