Vinet består av 50% Monastrell (fyllighet och alkohol), 25% Tempranillo (mjukhet och aromer av hallon och jordgubbar) & 25% Syrah (peppar och syra) och har lagrats 14 månader på nya franska ekfat.
Ung, koncentrerad blåröd färg.
Doften är helt oblyg och fruktintensiv med koncentrerade solmättade björnbär, blåbär, russin och jordgubbar. Men här finns mer än frukt och bär! En munvattnande syrahpepprighet i symbios med fina personliga drag av viol, sötlakrits och färska fikon får mig att vilja tända grillen DIREKT! Trots pepprigheten är doften mjuk och följsam med svagt gräddiga nyanser av ek.
Smaken är kompakt och solmoget fruktig och bärig i samma stil som doften men med mer ekfatskarkatär. Tanninerna är nog ganska kraftiga men eftersom dom är så djupt doppade i den mogna frukten känns dom mjuka, och bidrar tillsammans med syran med en välbehövdlig ryggrad. Mellanregistret och den fylliga eftersmaken är packad med chockladdoppade jordgubbar och söta fikon. Grillvin no1 2009?
89+ (En prototyp på ett jättegott vin)
Tegnér Hermansson inporterar. 99kr på SB
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar