Vinet är med andra ord en Côtes du Rhône Village.
Vingården är belägen på terrasserade sluttningar av röd lerjord.
Druvmixen är Grenache 60% Mourvèdre 20% och Syrah 20% och det färdiga vinet har lagrats 12 månader på använda fat.
Färgen är ungt lilablå och mörk.
Flaskan har stått i 8 grader, både öppnad och provsmakad i 3 dagar. Jag känner ju direkt efter temperering att det är något som hänt med doften. Inget direkt negativt, bara något. Så ta följande ord med en nypa salt. För du kommer antagligen få ett annat intryck än jag… Vilket du såklart skulle ha gjort ändå när jag tänker efter!
Doften är irriterande tight trots sin rumstempererade kropp. Saltlaktits, svartavinbär, björnbär och svart te med grädde. Det känns inte riktigt ursprungsäkta och jag är sorjsen. För jag tror att det är mitt fel.
VÄNTA! Smak av Rhone och inget annat. Medelfyllig och torr mer Syrah-isk än Grenache-isk. Inte alhohol-isk. Ej heller babyfett-isk, utan torrare, tightare, stramare, medelfylligare och violpepprigare.
Smakrikt och med en ren känsla över sig, som om varje druva var tvättad före slakt.
Små Björnbär och blåbär beskriver bäst dess frukt, som är svagt ekkryddig och med fina avrundade syror. Chapoutiers Valréas är rätt snygg i år! Men det slår inga gnistor mellan oss om du förstår vad jag menar. Ibland blir jag så trött på alla dessa goda viner som är exakt som dom ska vara! om ni än en gång förstår vad jag menar.
87 P =
Vinet inporteras av Bibendum och kostar 99 kr på SB
3 kommentarer:
Håller helt med dig, det är ett vin som är bra och prisvärt. Inget oväntat finns, det är bara.... gott. Lite putsat så det känns tillrättalagt. Och det är det också. Vinet är nämligen en skapelse för den svenska marknaden, för våra svenska gommar. Jag gillar det, men det blir inget fyrverkeri.
En kinapuff kanske...
Precis! :-)
Lite småskojigt, men inga Wow!
Skicka en kommentar